Thursday, 4 August 2011

PERLU KE MEMBALAS DENDAM???

Hey u all's
nice night!
have an idea what to wrote in this entry!
Actually me terpikir
perlu ke seseorang itu membalas dendam?
haha
Annoying ke words yg i tanye ne???
Actuallu no need la 
sebab kalau kita membalas balik kita akan terkena balik rite?
As we know 
'What goes around come's around!'
Mmg la klu di ikut kan klu kita membalas balik apa yg org tuh buat kat kita kita akan puas hati
but!
know what amalan kita mcm mana?
i xcakap i perfect!
but is fact klu kita balas dendam pon kirta dapat apa?
orang mengata kita kan?

p/s:Yang nak kata kat sini biarlah org buat buruk apa pon dekat kita, tapi hanya org sekeliling sahaja yang tahu kita bagaimana n hanya yang SATU tahu kita buat apa!

So here if kkorang terkena dengan org, tabah! bykkan berdoa n sentiasa memaafkan org yg buat o tuduh apa2 kat u all even u all tahu mereka jahat kat u!

Thanks sudi membaca!
If anything sila komen
=)

As salam
Selamat Malam
=)

4 comments:

  1. nak komen apa yer,..
    urm..dendam ni bunyi macam hebat tp sgt merosakkan hati dan aqidah..
    sebaiknya, terima setiap perlakuan seseorang tanpa menyimpan sebarang dendam..
    sekiranya terlalu teruk dan mnyakitkan, kembalilah pada Allah, biar Allah hisab mereka dgn sebaik2 kenikmatan dan seteruk2 balasan..
    nice entry cik lyn

    ReplyDelete
  2. Betul ayu! mmg perasaan bunyi ayat dendam pon dah takut kot, Klu kita sedih dulu kne org buat pon kita sedih tapi lagi tenang kalau kita menyembahNya! itu maha berkuasa sgt2, mmg tenang lepas tuh, tetapi sikap balas dendam mmg is tooo bad oke, mmg wajib avoid dalam diri seseorang manusia, segala perkara yg kita buat dicata kan, baik mahupun buruk, insyaAllah yang baik akan dapat balasan yang baik yang jahat sebaliknye, TQ ayu! kita sedang mengimprovekan ttg kisah2 life kita n semua org apa yg kita nampak kita tulis n boleh jadi pengajaran kat semua blogger! n reader~ :)

    ReplyDelete
  3. ku: ahahah kenapa perlu?:p

    ReplyDelete