Sunday, 14 August 2011

Hai! =)

Hai!
Lyna kalini xtaw nak tulis apa kat entry neh...
Ne pon baru lepas berbuka puasa...
Lyna bersyukur sgt2 kerana diberi kesempatan untuk merayakan raya ramadhan di bulan mulia ini...
Moga kita sama2 menambah amalan kebaikan kita di dunia ini...
Kita cube elakkan kemungkaran yang di halang olehNya...
Tady Lyna ada bukak News feed yang member2 FB Lyna post...
And Lyna tertarik pulak dengan satu video yang junior lyna share...
Tq to you junior...
Video tuh ttg Seorang anak yang di buang oleh ibunya...
Ini kerana hasil dari perhubungan yang haram...
(Anak luar nikah)
Ya Allah indah sungguh ciptaanMu...
Kenapa ada manusia yang zalim membunuh dah membuang anak kecil yang tidak berdosa ini...
Apakah mereka xtahu balasan di sana???
Aku terkelu seketika!
Indah dan comel sungguh ciptaan mu Ya Allah!
Tidakkah mereka sepatutnye bersyukur boleh melahrkan zuriat???
Ada ibu yang inginkan anak tp bertahun-tahun meminta tidak diberi...
Inikan kita diberi bayi mereka buang dan bunuh...
Tidak bersyukur lansung!
(Marah)
Dunia remaja hanyalah seketika...
Mmg hawa nafsu xdapat ditahan...
Maksiat berleluasa...
Lyna tahu lyna pernah melakukan kesilapan...
Tetapi kesilapan dahulu xperlu di ulang kembali...
Setiap yg berlaku pasti ada penyesalan...
Lyna insaf...
Tapi mereka yang membuat perbuatan terkutuk ne tak takut ke???
Sebab itulah salah satu punca Lyna elak dari lelaki sebab takut akan terjadinya perbuatan terkutuk ini...
Walaupon Lyna seorang manusia yang sering melakukan kesilapan...
Lyna sering memohon maaf kepadaNya...
Tapi kenapa Si ibu sanggup buang anak yg xberdosa tu???
Insaf lah!
Tolong lah
Kita remaja muda lagi...
Buat masa sekarang pelajaran adalah penting!
Ini untuk masa depan juga...
Kita dapat pikir mana baik n mana buruk...
Lyna berdoa moga siapa yang kejam sa ggup buat perbuatan terkutuk itu di balas olehNya...
Amin!


2 comments:

  1. Ya Allah.. sedih nye tgk baby ni ~ erm. terkedu .

    ReplyDelete
  2. Taw xpe beb, sat aku share ngn ko kat FB! :) sanggup depa buang kot, dah la ciptaan tuhan, depa taw buat je, xtaw nak bersyukur leh dapat zuriat,

    ReplyDelete